top of page
Search

אני מרגישה מנותקת, האם אני בדיכאון?

  • איילה שושני
  • Feb 1, 2023
  • 1 min read

Updated: Sep 9, 2023

דיכאון הוא הפרעה המשפיעה על המצב הרגשי, המחשבתי, הגופני והתחושתי.

הוא מאופיין בפגיעה משמעותית ומתמשכת במצב הרוח והתפקוד, לעיתים ללא סיבה הנראית לעין. הוא מתבטא בין היתר בתחושת עייפות, עצבות, קשיי ריכוז, עצבנות, חוסר סבלנות, פגיעה בתאבון ובשינה, חוסר עניין והנאה, מחשבות שליליות, ערך עצמי נמוך, חוויה של חוסר אונים, ותחושת בדידות וייאוש. לעיתים מתלוות גם מחשבות אובדניות.


דיכאון מאופיין במעגליות כיוון שירידת האנרגיה והרצון לפעול בשילוב המחשבות השליליות, גורמים לרגשות אשם ותחושת חוסר אונים, ואלה מעמיקים את הדיכאון וחוזר חלילה.

הוא נוצר בדרך כלל משילוב של כמה גורמים, כאשר המרכזיים שבהם: תורשה וגנטיקה, אירועי חיים קשים (כגון אובדן, מחלה קשה או פיטורין), קשיים יום יומיים (כגון בעיות בחיי הנישואין או מצב כלכלי בלתי יציב), ושינויים הורמונליים (כגון גיל ההתבגרות, הריון, לידה וגיל המעבר).


פעמים רבות הסביבה לא מבינה את הסבל של המתמודדת עם דיכאון, ובמקום לתמוך נותנת עצות כמו "פשוט צאי מזה", "מה קורה לך?", "תאספי את עצמך". חשוב להבין שדיכאון הוא אמיתי ויכול לגרום לפגיעה גדולה בתפקוד היום יומי, ולכן חשוב לא להישאר עם זה לבד ולפנות לעזרה מקצועית.

הטיפול הרגשי מכוון לטפל בסימפטומים ובגורמים הנמצאים מאחורי הדיכאון, כדוגמת המחשבות, הרגשות והתהליכים הלא מודעים שמקדמים ויוצרים את הדיכאון. כמו כן, הטיפול מעניק כלים, יוצר הקלה בסבל הנפשי ועוסק בשיפור איכות חייו ותפקודו של האדם.

דיכאון היא מחלה נפוצה הניתנת לטיפול, והמוכנות, הרצון וההתגייסות לתהליך מהווים חלק משמעותי בסיכויי ההחלמה.






 
 
bottom of page